Всички съдии от Сандански си направиха отвод по делото "Роженски манастир"

Снимка: Infomreja.bg

Прецедент по случая със задържаните нападатели на Роженския манастир – всички съдии от Сандански си направиха отвод по делото, съобщава бТВ.

Съдия Росица Калугерова е една от отказалите се съдии от делото „Рожен”. По думите ѝ се познава с един от обвинените – адвокат Стефан Матеев и се притеснява да не остане впечатление, че е пристрастна. Същия е мотивът и на останалите ѝ шестима колеги. Сега ВКС трябва да изпрати делото в друг съд.

„Ако гледаме формално на нещата, след изтичането на този срок те трябва да бъдат освободени. За пръв път ни се случва така в петък, в края на работното време, да следват 3 почивни дни. Но такъв е живота, случва се”, коментира Росица Калугерова, председател на Районен съд-Сандански.

 В ареста са двама непълнолетни и двама възрастни – един от които е действащ адвокат и кандидат-кмет от близкото минало. 
 
„При извършеното претърсване в дома му е намерен газов пистолет, който е бил преработен в боен”, заяви Весела Стоилова, говорител на ОП- Благоевград.

Според органите на реда, в Роженския манастир е търсено съкровище. „Една от легендите гласи, че в Роженския манастир е бил скрит част от откупа за Мис Стоун, взет от четниците на Яне Сандански и Христо Чернопеев”, допълни Стоилова.

През 1901 г. от американците са поискани 25 000 турски лири. С част от парите са закупени 7500 пушки за Илинденското въстание. Останалите жълцити са скрити в манастира.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK