Съдът дава старт на дело по оспорване избора на кмет на Дамяница

Снимка: Infomreja.bg

Делото бе образувано по жалби на двама кандидати за кмет

Административният съд в Благоевград даде ход на делото против решение на Общинска избирателна комисия - Сандански, с което е обявен за избран за кмет на кметство село Дамяница Атанас Ангелов. Делото бе образувано по жалби на двама кандидати за кмет на кметство село Дамяница, община Сандански – Вангел Вълков и Христо Паралинов.

След като изслуша страните по делото, съдът откри производство по оспорване истинността на протоколите на СИК № 014000042 и СИК № 014000043 в село Дамяница, както и истинността на протокола на ОИК – Сандански, за обявяване на избрания за кмет на кметство село Дамяница, община Сандански на произведените на 28.октомври 2019 г. местни избори.

Оспорващите изборния резултат посочиха като доводи разминаването в сбора на недействителните бюлетини от протоколите на секционни комисии № 014000042 и № 014000043 и отразения брой недействителни бюлетини в протокола на ОИК Сандански в решението за избор на кмет на кметство Дамяница.

Съдът не уважи искането на двамата жалбоподатели за ръчно преброяване на недействителните и действителни бюлетини от двете секции, тъй като между членовете на комисиите не са възникнали спорове по отношение броя, действителността на бюлетините и законността на отчитането им, като протоколите са подписани от всички членове на комисиите без особено мнение.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK