Съдът даде ход на дело за оспорване на резултати от изборите в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Проверката в съдебна зала ще се извърши по административно дело, образувано по осем жалби на кандидати за общински съветници

Административният съд в Благоевград даде ход на дело срещу решение, с което са обявени избраните за общински съветници в община Благоевград.

След като изслуша страните по делото, съдът откри производство по оспорване истинността на протоколите на всички секционни комисии на територията на общината и протокола на ОИК – Благоевград, и допусна преглед на протоколите и черновите на протоколите на пет секционни избирателни комисии в община Благоевград (СИК № 34, № 4, № 20, № 55, № 75).

Съдът остави без уважение искането за разпит свидетели с мотива, че протоколите на СИК са официални документи и е недопустимо да се опровергават с гласни доказателства. Съдът не уважи направеното искане за повторно преброяване на недействителните и действителни бюлетини, позовавайки се на решение на Конституционния съд, според което съдът не може да се превърне в следваща изборна администрация като извършва повторно ръчно преброяване на всички бюлетини.

Решението на ОИК - Благоевград, с което е обявен резултатът за избраните за общински съветници в община Благоевград, е оспорено в Административен съд – Благоевград, с 8 жалби на участници в изборите за общински съветници в община Благоевград.

Следващото заседание по делото е насрочено за 18.11.2019 г. от 14.00 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf