Съдят за безстопанственост Карагьозов, чиито кучета убиха човек

Снимка: Личен профил във фейсбук

След повече от час е установена самоличността на 39-годишниня мъж, станал жертва на 5-те кучета.

Животните са го нападнали на улицата, на която се намирал развъдникът, в който живеели.

Обектът е собственост на 41-годишния Йордан Карагьозов. Той е родом от София, но имал вила в село Владо Тричков, където отглеждал кучетата – порода Кане Корсо, които продавал и водил по киноложки изложби.

Днес от прокуратурата дадоха повече яснота за ужасяващия инцидент, който е станал вчера в 16 ч. Тогава преминаваща жена видяла в местността Говедарника безобразно нахапания труп и се обадила на 112. Изпратени са екипи на полиция и медици.

След час и половина е установена самоличността на жертвата, поради жестоките рани.

Починалият е живеел в селото, където се е грижил за болната си майка. Самият той имал куче, което в момента на инцидента не е било там.

Полицаите установили, че няма данни за човешко насилие или огнестрелна рана, но има следи от кучешки лапи около трупа. На метри от тялото се е намирал развъдникът, където са установени и петте кучета.

Полицаи са установили и техния собственик, който пристигнал в селото и съдействал напълно на властите. В момента на случилото се, Карагьозов не е бил там.

Аутопсията е установила, че жертвата е починала от кръвозагуба. Самите кучета са иззети от развъдника и са настанени във ветеринарна клиника в София, където ще им бъде взета дентална експертиза.

Първите думи на Карагьозов са, че се грижил за животните си. Той е задържан с първоначална мярка за 24 часа, която се очаква да бъде удължена на 72 часа, след което да бъде повдигнато обвинение за безстопанственост.

По-рано през 2016 г. е получен сигнал до полицията отново заради кучетата му. Съставен му е протокол за безстопанственост поради това, че кучетата постоянно излизали от двора и плашили хората.

Това обяснил и Йордан, който казвал, че кучетата копаят под оградата и излизат навън, съобщава „24 часа“.

От личния му профил във фейсбук се вижда, че от години насам "професията" на Карагьозов е именно отглеждането на животните, с които той има безброй снимки. Мъжът е семеен, има две дъщери.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK