Намалиха глоба на водач от Копривлен, управлявал спрян от движение автомобил

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районният съд в Гоце Делчев измени наказателно постановление, според което на жалбоподателя Г.К.Л. от хаджидимовското село Копривлен е наложено административно парично наказание в размер на 300 лв., отнемане на 5 контролни точки и друга глоба в размер на 20 лв.

Освен че съдът намали глобата на нарушителя от 300 на 200 лв., наказателното постановление от 30.08.2016 г., издадено от полицай Васил Франгов, е отменено и в частта относно отнемането на 5-те контролни точки. 

Свидетел по делото е началникът на РУ-Гоце Делчев Ангел Зайков, който на 13.08.2016 г. около 19.00 ч. е бил на гробищата в родното си село Копривлен. Минути по-късно, когато се прибирал към дома си, по пътя застигнал лекотоварен автомобил марка „Ифа Мултикар“, управляван от жалбоподателя Г. Лазаров. До него пътувала съпругата му. В обясненията си свидетелят е подчертал, че се е движел след автомобила най-напред по черен път, а след това по ул. "Я. С." в Копривлен. 

Автомобилът, управляван от Лазаров, бил без включени светлини. Освен това на свидетеля Зайков, като длъжностно лице, е бил служебно известен, че през 2015 г. същият автомобил е спиран за проверка от служители на РУ-Гоце Делчев, след което е спрян от движение.

С подадения сигнал на оперативния дежурен в РУ-Гоце Делчев той предоставил и снимков материал, от който е видно, че действително Г. Лазаров е управлявал спряното от движение превозно средство. 

По негово разпореждане на място в Копривлен пристигнали служители на пътен контрол за съставянето на акт на името на Лазаров за установеното нарушение, който той отказал да подпише.

Съпругата на Лазаров твърдяла пред полицейските служители, че съпругът ѝ не е управлявал въпросния автомобил, въпреки че предоставеният пред съда снимков материал показвал точно обратното. 

Съдът не призна противоречивите свидетелски показания.

Показанията на съпругата и шурея й пък са отхвърлени заради роднинските взаимоотношения с обвиняемия. 

Така жалбата на Г. Лазаров бе обявена от съдийския състав за неоснователна. 

Решението на съда подлежи на касационно обжалване пред Благоевградския административен съд в 14-дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Нов театър10:21 - 07.07.2017
Самодейците от копривленската театрална трупа вече не могат да изненадат с нищо публиката. След сагата с лазарката и брата на лазарката, наред е бащата на лазарката и така ... докото се извъртят всичките й роднини. Скучно е, липсва полета на фантазията, с който е известно ведомството на режисьора. Очевидно младата вълна не възприема старите похвати и традиции, което обаче не значи, че е иновативна и креативна... Гоненето по устав е казармен похват, а казарма вече няма.
Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK