Административният съд в Благоевград отмени заповед на предишната управа в Петрич за имота, отреден за градски парк

Макет на градския парк в Петрич, снимки: Община Петрич, архив

Административният съд в Благоевград отмени заповед на предходната общинска управа в Петрич, която касае имот, отреден за градския парк.

Делото беше образувано по внесена жалба от един от съседите на имота, който община Петрич предвижда за парк. Това е фирмата „СОД - 2004” ЕООД.

Мотивите на жалбоподателя произтичат от неспазване на Закона за устройство на територията, свързано със заповед на предишното общинско ръководство, с която е одобрено изменението на ПУП ПР в кв. 53 и разделянето му на три самостоятелни имота, като всички запазват отреждането си за „градски парк”.

С въпросната заповед, издадена на 29.07.2015 г. и подписана от тогавашния заместник-кмет Христо Георгиев, не са запознати собствениците на съседните имоти, в т.ч. и жалбоподателят.

Административен съд - Благоевград потвърждава, че липсват доказателства за връчване на цитираната заповед на заинтересованите лица. Проектът за ПУП ПР не е съобщен на заинтересованите лица, поради което жалбоподателят - фирмата „СОД - 2004” ЕООД, като такъв е пропуснал възможността да направи възражение, предложения и искания в законоустановения 14-дневен срок.

Съдът счита още, че при издаването на заповедта от екипа на предходното общинско управление има допуснати и нарушения на административно-производствените правила, законът също е неправилно приложен. Поради това въпросната заповед се отменя със съдебно решение. Община Петрич ще обжалва решението пред по-горна инстанция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK