Съдят 21-годишна девойка и 44-годишен мъж от Кюстендил, шофирали дрогирани

Снимка: Infomreja.bg, архив

Значително увеличение на броя на шофьорите, които употребяват наркотици и управляват автомобил се констатира при отчитане на дейността на Окръжна прокуратура – Кюстендил за периода 24.04 – 30.04.2017 г.

Само за седмица РП-Кюстендил е внесла в съда две досъдебни производства, водени по чл. 343б, ал.3 от НК. За този период няма приключили производства срещу водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол.

На 06.04.2017 г. по  ул. “Свети Иван Рилски“ в Кюстендил 21-годишната Виктория И. шофирала лек автомобил марка „Мазда“. След извършена проверка от полицейски служители момичето  било съпроводено до ОД на МВР - Кюстендил, където била изпробвана за употреба на алкохол.

Техническото средство отчело отрицателна проба. Веднага след това полицейските служители пристъпили  към проверка за употреба на  наркотични вещества. На Виктория И. била извършена проба с техническо средство - тестова система – „Dragger Drug Test 5000“, като уредът отчел положителна проба за употреба на наркотичните  вещества „Канабис“ и „Амфетамин“.

Образувано било досъдебно производство, което било внесено в Районния съд в Кюстендил с постановление за освобождаване от наказателна отговорност и налагане на административно наказание по чл. 78а НК – глоба.

Районната прокуратура в Кюстендил внесе обвинителен акт срещу 44-годишния кюстендилец Борислав Г. за извършено престъпление по чл.343б, ал.3 от НК.

На 24.10.2016 г. по ул.“Дрин“ в града Борислав управлявал лек автомобил „Пежо 106“ след употреба на наркотични вещества. Той бил спрян за проверка от служители на ОД на МВР-Кюстендил, които извършили проверка за употреба на наркотични вещества, с полеви тест „Dragger Drug Cheek 3000“, който отчел положителна проба за употреба на опиати.

Бил издаден талон за  медицинско изследване, но нарушителят се съгласил с показанията на уреда и отказал да даде кръв за лабораторен анализ.

Борислав Г. се признава за виновен по повдигнатото обвинение. Той е осъждан за извършени от него престъпления от общ характер, поради което досъдебното производство е внесено в съда с обвинителен акт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK