Съдят трима мъже за държане и разпространение на наркотици в Благоевградско

Снимка: Infomreja.bg, архив

Окръжната прокуратура в Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Б. Р. за незаконно разпространение на високорискови наркотични вещества, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив (престъпление по чл. 354а, ал. 2, т. 4 вр. ал. 1 изр. 1, пр. 5 вр. с чл. 29, ал. 1, б. „б” от НК).

Вечерта на 07.12.2015 г. в Гоце Делчев, в района на Търговския център, обвиняемият, без да има надлежно разрешително, изискващо се съгласно Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите, разпространил 0,42 гр. марихуана на лице от с. Копривлен.

Районната прокуратура в Сандански предаде на съд Г. М. по обвинение в незаконно отглеждане на растения със съдържание на наркотично действащ компонент - престъпление по чл. 354в, ал. 1, пр. 2 от НК. През 2016 г. в пристройка на къща в с. Игралище, общ. Струмяни, обвиняемият отглеждал два броя растения от рода на конопа с общо нето тегло 130 гр. на стойност 780 лв.

На подсъдимата скамейка за незаконно държане на високорисково наркотично вещество, по друг обвинителен акт на прокуратурата в Сандански, застава И. Х. Около 23 ч. на 05.10.2016, на територията на община Сандански, на пътя от с. Рибник за с. Лебница, обвиняемият в нарушение на закона държал 328 гр. марихуана в багажника на собствения си лек автомобил.

Дрогата била разпределена в два пакета с различно съдържание на активен наркотично действащ компонент на обща стойност 1 968 лв. (престъпление по чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1, пр. 1 от НК).

По обвинение в същото престъпление Районната прокуратура в Петрич сключи споразумение със защитата на обвиняемия Н.Т., който се призна за виновен в това, че на 02.11.2016 г. в град Петрич в джоба на анцуг и в кухненско помещение незаконно държал марихуана.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK