Съдят стоматолога стрелец за едро хулиганство

снимка: infomreja.bg, архив

Отложеното по необясними причини миналия ден дело за дребно хулиганство срещу гоцеделчевския стоматолог д-р Валентин Марин, който в новогодишната нощ с газов пистолет изстреля два пълнителя с халосни патрони в механа „Ванита“ в Гоце Делчев, днес претърпя пълен обрат. Съдия Васил Петров квалифицира деянието на д-р Марин като едро хулиганство, подлежащо на наказание по член 135 от Наказателния кодекс и върна на прокуратурата преписката за пълното разследване по случая.

Дали неврокопският зъболекар ще получи присъда за деянието си, ще стане известно след приключване на прокурорското разследване и предоставените факти и доказателства пред съда, съобщиха от Районния съд в Гоце Делчев.

Както ИНФОМРЕЖА писа, към 5,30 часа в първия ден от новата година, когато купонът в механа „Ванита“ бил в разгара си, видимо пияният д-р Валентин Марин нахлул в заведението и набързо пред сащисаните празнуващи изпразнил във въздуха два пълнителя с патрони.

В механата имало и празнуващи полицаи, които подали сигнал в РУП – Гоце Делчев. Буквално след минути на място пристигнали униформени и докторът стрелец бил обезоръжен и задържан.

След ареста на д-р Марин се установило, че пистолетът е газов, а патроните били халосни, благодарение на което заведението не било обгазено.

За щастие стрелковата канонада приключи без пострадали хора и без нанесени материални щети на механата.

Стрелбата обаче изплаши до смърт клиентите на „Ванита“, които потърсили спасение от патроните, като налягали под масите в заведението.  

Съдия Васил Петров заявил днес в съда, че деянието на д-р Марин е заплашило живота на хората в заведението, поради което ще настоява за осъдителна присъда по чл. 135 от НК, който предвижда от 1 до 5 години лишаване от свобода.

Репортер на ИНФОМРЕЖА се свърза със собственика на заведението Иван Ежков, за да коментира случая и нанесените щети след изсипалия се дъжд от патрони във „Ванита“ в новогодишната нощ.

„Аз не бях там, празнувахме с компания в другото ми заведение. След като разбрах за случилото се, разпитах работещите в механата, които ми казаха, че всичко е станало толкова бързо, че нищо не са разбрали. За радост щети не са нанесени“, заяви ресторантьор № 1 в Гоце Делчев Иван Ежков.

Запознати обаче коментираха, че с това си изказване Ежков се опитал да помогне на стоматолога, като смекчи вината му и съответно да получи възможно най-лекото наказание.

От години д-р Марин има кабинет в Благоевград и само по празниците се прибира в Гоце Делчев. Той е известен в града и като майстор на волана и любител на високите скорости. Местни жители разказват, че навремето, преди да катастрофира тежко, д-р Марин единствен пропътувал с автомобила си разстоянието от Гоце Делчев до Благоевград само за 45-50 минути.

 

КОМЕНТАРИ

даалията01:25 - 04.01.2013
бравооооо ми че то от тази статия излиза че нетрябва да бъде съден а провъзгласен за герой зъболекаря.
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK