Гасиха 15 пожара в сухи треви в Пернишко

Снимка: Infomreja.bg

Горя и магазин за хранителни стоки

Три пожара с материални загуби и над 15 в сухи треви и отпадъци са гасени от огнеборците в региона през почивните дни.

На 31 юли, около 12, 00 ч. е подаден сигнал за пламнала гора в безнишкото с. Билинци. Екипи от Брезник и Трън започнали гасене. Унищожени са 5 декара иглолистна гора и 50 куб.м. дървен материал. Благодарение на бързата и адекватна намеса на пожарникарите е спасен голям горски масив.

Отново на 31 юли, около 06, 10 ч. сутринта е пламнал магазин за хранителни стоки на ул. „Софийско шосе“ в областния център. Два противопожарни екипа от РСПБЗН – Перник локализирали пламъците. Изгорели са бяла, черна и компютърна техника, хранителни продукти и алкохол и са опушени стените на заведението. Причината е късо ел. съединение.

Товарен автомобил е горял в Брезник на пътя за Перник. Сигнал за пожара е подаден на 01 август, около 18, 35 ч. Обгорял е двигателния отсек на колата марка „Ивеко“. Причината е късо съединение. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети.

От пожарната напомнят на гражданите, че температурите на въздуха са изключително високи и това е сериозна предпоставка за пожари, особено след проявена небрежност. Абсолютно е забранено паленето на сухи треви, отпадъци и стърнища. Работата на селскостопанската техника в блоковете също трябва да бъде под сериозен контрол, защото всяка искра би довела до пожари със значителни материални щети.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK