Македонец ще бъде екстрадиран, а друг - задържан, реши кюстендилският съд

Снимка: Infomreja.bg

Информацията е оповестена от пресцентъра на Окръжния съд

Окръжен съд – Кюстендил реши - допуска незабавна екстрадиция на гражданина на Р Северна Македония Ejup N. / на 52 години / по молба за екстрадиция на Министерство на правосъдието на Р Северна Македония, издадена на основание Решение на Основния съд в гр. Скопие, в сила от 27.06.2019 г., с което на задочно осъдения Ejup N. е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 3 години, което да се изтърпи в затворническо общежитие – гр.Скопие.

Съдът взема по отношение на Ejup N. мярка за неотклонение „задържане под стража” до фактическото му предаване на властите на молещата държава Р Северна Македония, която да се изтърпи в Затвора в гр. Бобов дол с режим на обвиняем. Решението е окончателно.

Окръжен съд – Кюстендил взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 29- годишния македонски гражданин Slavcho M., до приключване на производството по екстрадиция. 

Лицето е задържано на 02.04.2021 година при пристигане за излизане през ГКПП – Гюешево. Издирва се чрез Интерпол – Скопие, по искане за екстрадиция на съдебните власти в Република Северна Македония. 

В искането за задържане под стража, внесено в съда от Окръжна прокуратура – Кюстендил се посочва, че лицето се е отклонило от правосъдие и се е укрило. Осъдено е на „лишаване от свобода“ за срок от 1 г. и 8 месеца, с влязла в сила присъда от съда в Скопие през 2017 г., за квалифицирана кражба.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK