Съдят софиянката, помела две жени на пътека във Варна

Снимка: Infomreja.bg

Окръжната прокуратура във Варна ръководи досъдебно производство по повод тежък пътен инцидент, станал снощи около 22 часа на бул. „Осми приморски полк“. Производството е образувано по член 343, ал. 3, във връзка с ал. 1 от НК за причиняване по непредпазливост смъртта на повече от едно лице на пешеходна пътека.

На пешеходната пътека пред Централна кооперативна банка лек автомобил „Ауди“, управляван от 62-годишната Лиляна С. от София, блъска две възрастни жени. В болницата по-късно от тежките си травми почива 73-годишната жена, а по-възрастната, която е била на 76 години, е починала тази сутрин.  

Установено е, че водачката на лекия автомобил не е употребила алкохол и наркотици. Разследващ полицай вече я е разпитал. С протокол за доброволно предаване тя е предоставила автомобила на разследващите, за да бъде извършен оглед.  

В момента се извършват аутопсиите на телата на жертвите на пътния инцидент. Предстои да бъде назначена автотехническа експертиза.

 

КОМЕНТАРИ

Док13:31 - 24.06.2019
Непригодността за управление на МПС се появява след 55 година възраст. Изразява се в забавен мисловен процес, рефлекторните реакции се занимават и поверенческите механизми се притъпяват. Често в тази възраст индивидите навлизат в криза, позната като старческа. Опитът показва, че застаряващите водачи от мъжки пол са най-рисковата група. В случая с водача жена, най - вероятно е отнемане на вниманието и от пътната обстановката. Жените имат вътрешен самоконтрол, който при не увереност от шофиране се отказват самостоятелно. Жена не желаеща да шофира никога не се принуждава!!!...
Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK