Съдят служител на фирма за кредити, присвоил пари на клиенти

Снимка: Infomreja.bg

По делото е била извършена съдебно-графологическа експертиза

Районна прокуратура – Радомир, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу К.Д. за извършено от него престъпление по чл. 202, ал. 1, т. 1, вр. чл. 201 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Д. работел на трудов договор като инкасатор дългови задължения в офиса към търговско дружество в гр. Радомир. Дейността на фирмата била свързана с предоставяне на краткосрочни кредити за клиенти.

Имало установен ред за отпускането им – използване на функционираща програма с кодове към нея и заложени готови типови договори, извършване на проверка за наличие на задължения на евентуални кредитополучатели, съгласуване с централата в гр. Ямбол

При напускане на работата от касиера на дружеството било установено, че в офиса има договори, които не са постъпвали в централата и нямали номера, както и такива за краткосрочен кредит с лицето М.Д. (в два от тях като поръчител фигурирал обвиняемият К.Д.).

За задължението си към дружеството в размер на 1150 лева въпросният мъж разбрал, след като му било отказано отпускане на кредит, поради неизплатен предишен такъв. Тогава му станало известно, че някой е получил кредит на негово име.

По делото е била извършена съдебно-графологическа експертиза, от която е видно, че ръкописният текст и подписите в договора за кредит били положени от обвиняемия К.Д., който имитирал подписа на М.Д.

Предстои наказателното производство срещу бившия инкасатор за присвояване на чужди парични средства и документно престъпление да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK