На съд oтива мъж, нападнал полицай

Снимка: Infomreja.bg, архив

Районна прокуратура – Брезник, внесе в съда обвинителен акт срещу Димитър Д., Антон М.и Георги Г. по обвинение в противозаконни действия срещу органите на властта при изпълнение на служебните им задължения.

Спрямо Димитър Д. е повдигнато обвинение и за причиняване на телесна повреда на полицейски служител.

По време на нощна смяна на 29.10.2016 г. срещу 30.10.2016 г. служителите към група „Охранителна полиция“ при РУ на МВР-Брезник – Е.К., Н.П., А.А., изпълнявали задълженията си по опазване на обществения ред на територията на Общината.

Около 01:30 ч. с патрулния автомобил полицейските служители преминали край заведение „Съркъл Бар“.

Те забелязали група лица, между които възникнал словесен конфликт. Поради тази причина те отишли при тях и им указали да не вдигат шум.

По време на извършваната от полицаите проверка за установяване самоличността им, тримата обвиняеми демонстрирали арогантно поведение.

Димитър Д. блъснал един от полицаите в гърдите, вследствие на което той паднал.

След това обвиняемият започнал да блъска другия служител на реда, да му нанася удари и да дърпа полицейската му униформа.

В конфликта се включили и Георги Г. и Антон М., които се опитали да осуетят задържането на Димитър Д., като изблъсквали служителите на реда и им нанасяли удари с ръце.

От извършената по досъдебното производство съдебно-медицинска експертиза е видно, че единият от полицаите получил лека телесна повреда, изразяваща се в контузия на пръст на лявата ръка и кръвонасядания по клепача на едното око.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK