Осъдителни присъди за обвинените в убийството на дупничанина Николай Радев

Снимка: Infomreja.bg, архив

Днес, съдът се  произнесе по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Кюстендил срещу Николай, Иван и Владимир Карастоянови за умишлено убийство.

С осъдителна присъда на Николай Карастоянов е наложено наказание от петнадесет години „Лишаване от свобода“, на брат му Иван Карастоянов – тринадесет години „Лишаване от свобода“ и на баща им Владимир Карастоянов - девет години „Лишаване от свобода“, които следва да бъдат изтърпени от тях при „строг“ режим.

В днешното заседание съдът е наложил на подсъдимите забрана да напускат пределите на страната и парични гаранции в размер на по пет хиляди лева за всеки.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд.

Припомняме, че на 11. март 2014 г., в кафе-аперитив „Колата“ в гр. Дупница, Николай Карастоянов – извършител, в съучастие с Иван Карастоянов (негов брат) и Владимир Карастоянов (негов баща) - помагачи, умишлено умъртвили Николай Радев, известен в града с прякора „Отвертката“.

Причина за жестоката разправа била краткотрайна връзка между Николай Радев и Владимира Карастоянова, в резултат на която последвали влошени за дълго време отношения със семейството на младата жена.

Вечерта на инцидента Радев и Карастоянова се срещнали случайно в кафене „Колата“, при което мъжът започнал отново да я обижда. Тя се обадила на баща си с молба да дойде в заведението и да я защити.

Подсъдимият Николай Карастоянов се отзовал на молбата на дъщеря си и тъй като Радев бил известен като ММА спортист, взел със себе си нож с острие около 10-12см. След първоначални взаимни нападки и обидни думи скандалът между тях ескалирал, заплахи и закани се отправяли от двете страни.

Не след дълго, за да го подкрепят дошли Иван и Владимир Карастоянови, които носели със себе си метален предмет с дължина около 30 см.

На Радев била нанесена прободна рана в коремната област, довела до масивна кръвозагуба, която станала причина за неговата смърт. Тя настъпила в реанимационното отделение на МБАЛ „Св.Иван Рилски“ в Дупница, където вечерта на убийството подсъдимият Николай Карастоянов бил дежурен анестезиолог и единственият реаниматор в онзи момент. 

Въпреки предприетите реанимационни мероприятия от подсъдимия и неговите колеги, Радев изпаднал в хеморагичен шок, в резултат на което настъпила и смъртта му.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK