Съдът наложи условна присъда на Гешев, заснел как реже лапа на котка

Снимка: Личен профил

Районният съд в Разлог наложи условна присъда на 23-годишния Петър Гешев от Годлево, който отряза лапа на котка, а по-късно животното почина от раните си.

Гешев е с условна 11-месечна присъда с 3 години изпитателен срок.

Младият мъж ще заплати и 1338 лева – разносни по делото.

Петър живее в къща, съседна на С.Г., която отглеждала котка. Домашното животно обитавало както дома й, така и нейния двор.

Сутринта на 19.03. жената заминала за Гърция, като преди това се уверила, че котката й е добре. На същия ден Петър бил в двора на къщата, когато забелязал съседската котка, която била на негова територия. Тогава той хванал животното с ръка, включил камерата на мобилния си телефон и го оставил на земята. Насочил го по такъв начин, че да заснеме дървен труп с подпряна на него брадва.

Гешев оставил котката на него, взел брадвата, вдигнал я и нанасяйки удар с нея опитал да отсече главата на животното. Не успял да стори това, тъй като котката помръднала и острието на брадвата попаднало в дясната й предна лапа. След нанесения удар котката се отскубнала и избягала.

По-късно същия ден, чрез профила си във Фейсбук, подсъдимият публикувал създадения клип в затворена група в мобилното приложение „Месинджър“, озаглавена „Лудите хора“.

В нея младият мъж участвал заедно с други лица от с. Годлево. Видеоматериалът бил видян от дванадесет участници в групата, в това число ненавършили пълнолетие.

Седмица по-късно след този случай, стопанката на котката С.Г. видяла, че животното е цялото в кръв и дясната му лапа е срязана. По време на преглед, извършен от ветеринар, било установено, че котката се намира в много тежко състояние и леталният изход е неизбежен.

На 31.03.2019 г. животното починало, вследствие на сепсис, предизвикан от оток и гнойно възпаление на засегнатите с брадва тъкани.

Десет дни по-късно Петър бил в Районно управление - Разлог, за разпит. Там той заявил, че в дома си държи марихуана. При посещение на къщата му веществото било доброволно предадено с протокол. Общото му тегло е 1,11 грама.

Случаят предизвика голям обществен отзвук в интернет след публикуваният клип.

Бе направена и петиция за ефективна присъда срещу Гешев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk