Криминалисти от РУ-Казанлък, задържаха двама извършители на грабеж

Снимка: Infomreja.bg, архив

Действията са проведени под наблюдението на прокуратурата

Криминалисти от РУ-Казанлък, установиха и задържаха двама извършители на грабеж в резултат на предприети незабавни оперативни действия.

Разследването започнало, след като вчера рано сутринта кметът на с. Енина подал сигнал до полицията, че през нощта местен жител бил нападнат, бит и ограбен в дома му.

В хода на незабавно предприетата под наблюдението на прокуратурата операция са установени и задържани двама мъже – 29-годишен от с. Хаджидимитрово и 28-годишен от гр. Крън.

Изяснено е, че по-младият мъж е извършил престъплението в условия на опасен рецидив, до момента той е осъждан многократно за кражби и грабежи. По последната присъда му е било наложено наказание от 7 години „лишаване от свобода“ за кражба, което е изтърпял през август 2019 г.

Установено е, че двамата нахлули в чуждия дом около 2 часа на 27 октомври. Стопанинът забравил да заключи външната врата. Те го нападнали, били и откраднали наличните 60 лева на жертвата.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.1 от НК.

След 24-часовото задържане на извършителите, с постановление на ОП – Стара Загора им е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Работата по доказване на престъпната им дейност продължава. Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK