Съдят Петър от Годлево, отсякъл лапа на котка и държал дрога вкъщи

Снимка: Личен архив

 

Районната прокуратура в Разлог е предала на съд обвиняем за жестоко отношение и причинена смърт на котка в с. Годлево, община Разлог

Вчера прокуратурата в Разлог е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Петър Гешев (на 22 години) от с. Годлево за извършено от него престъпление по чл. 325б от НК.

Гешев живее в къща в с. Годлево. В съседство с неговия имот е разположен този на С.Г., която отглеждала котка. Домашното животно обитавало както дома й, така и нейния двор.

Сутринта на 19.03.2019 г. жената заминала за Гърция, като преди това се уверила, че котката й е добре.

На същия ден Гешев бил в двора на къщата, когато забелязал съседската котка, която била на негова територия. Тогава той хванал животното с ръка, включил камерата на мобилния си телефон в режим „запис на видеоклип“, след което поставил апарата на земята. Насочил го по такъв начин, че в обсега на периметъра на заснемането да влиза дървен труп с подпряна на него брадва.

Гешев оставил котката на него, взел брадвата, вдигнал я и нанасяйки удар с нея опитал да отсече главата на животното. Не успял да стори това, тъй като котката помръднала и острието на брадвата попаднало в дясната й предна лапа. По този начин на животното била причинена открита костна фрактура, като крайникът останал да се държи единствено на неотрязаните кожа и мускул. След нанесения удар котката се отскубнала от обвиняемия и избягала.

По-късно същия ден, чрез профила си във фейсбук, обвиняемият публикувал създадения клип в затворена група, озаглавена „Лудите хора“. В нея младият мъж участвал заедно с други лица от с. Годлево. Видеоматериалът бил видян от дванадесет участници в групата, в това число ненавършили пълнолетие.

Седмица по-късно след този случай, стопанката на котката С.Г. видяла, че животното е цялото в кръв и дясната му лапа е срязана и виси само на кожа. По време на преглед, извършен от ветеринар, било установено, че котката се намира в много тежко състояние и леталният изход е неизбежен.

На 31.03.2019 г. животното починало, вследствие на сепсис, предизвикан от оток и гнойно възпаление на засегнатите с брадва тъкани.

Десет дни по-късно обвиняемият Гешев бил в Районно управление - гр. Разлог ,във връзка с извършваща се проверка по сигнал за причинена смърт на котка. Пред разузнавач той заявил, че в дома си държи марихуана. При посещение на къщата му то било доброволно предадено с протокол. Общото му тегло е 1,11 грама.

Предстои делото срещу обвиняемия П.Г. за проявената жестокост спрямо гръбначното животно и причинената му смърт по особено мъчителен начин, както и за незаконното държане на наркотични вещества, да продължи в съда.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf