Обирджия получава 1200 лв. обезщетение от държавата заради тясна килия

Снимка: Infomreja.bg

Обирджия осъди Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ заради твърде тясна килия в следствения арест в Дупница.

Ангел Томов беше задържан преди около 2 години след опит за въоръжен обир на златарско ателие в Дупница. Тогава мъжът нападна обекта с незаконно притежавана пушка „Манлихера“ и то само 10 дни, след като излезе от затвора в Бобов дол.

Последва „постоянно задържане“ за обирджията, като 1 година и 2 месеца той прекара в ареста в Дупница. По-късно Томов сключи споразумение с прокуратурата и бе осъден на 7 години лишаване от свобода.

Ангел Томов заведе дело срещу Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“, като поиска обезщетение в размер на 150 000 лв.

Пред магистратите Томов посочил, че заради твърде тясната килия в ареста, липсата на самостоятелен санитарен възел и осветление, в периода от 20.12.2016 до 20. 12.2017 г., той получил физически и психически увреждания.

По време на съдебното заседание беше съобщено, че килия №1, която е ползвал Ангел Томов е с размери 2,20 на 1,60 м, или с площ от 3,5 кв.м, т.е. под минимално определената от 4 кв.м.

Поради тази причина магистратите от Административния съд в Кюстендил, осъдиха Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ – София да заплати на Ангел Томов сумата от 1 200 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK