Съдят неврокопчанин, предизвикал катастрофа с жертва край Добринище

Снимка: Infomreja.bg

Окръжната прокуратура в Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Никола Назлиев за предизвикано от него пътно-транспортно произшествие, при което е загинал пътник.

На 25.05.2016 г. Назлиев пътувал с БМВ от София за Гоце Делчев. В колата му имало и двама пътници – Христо Марков и Георги Вълканов.

Около 17:50 ч. той се движел със скорост от около 79 км/ч зад тир, шофиран от Р. П. В района на Добринище водачът на камиона натиснал спирачки, за да намали скоростта. Въпреки наличието на непрекъсната линия, Р. П. предприел пресичане на лявата лента, за да завие към отбивка за асфалтова база.

Водачът на лекия автомобил не намалил скоростта на движението на неговото МПС. Това довело до скъсяване не дистанцията между тях. Назлиев, намирайки се на разстояние на около 25 м, отклонил колата си наляво, навлизайки в насрещната лента за движение.

В резултат на сблъсъка между двете МПС пътуващият на предната седалка в лекия автомобил Вълканов получил травми, от които починал на място.

От заключението на извършената съдебно-медицинска експертиза е видно, че пострадалият имал гръдна травма, пълно разкъсване на стената на аортната дъга, счупване на глезена, бедрата и носни кости. Смъртта му е настъпила мигновено.

Водачът на лекия автомобил е имал техническа възможност да предотврати ПТП-то, ако е предприел спиране или намаляване на скоростта в по-ранен момент, твърди съдът.

Предстои наказателното производство срещу обвиняемия Назлиев да продължи в съда.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK