Съдят мъж за неправилно съхранение на оръжие в къща в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

На 21 март м.г. от дома му откраднали две ловни карабини и 33 патрона

Районна прокуратура – Кюстендил, е предала на съд В.Ч. за извършено от него престъпление по чл. 338, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Ч. живее и работи в гр. София. Мъжът е ловец и има издадено разрешение за съхранение, носене и употреба на огнестрелни оръжия. В къщата му в гр. Кюстендил живели брат му, страдащ от параноидна шизофрения и баща му, развил мултифункционална деменция.

На 21.03.2019 г. В.Ч., в нарушение на правилата за безопасност, установени в Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия, държал в имота си в гр. Кюстендил ловна карабина м. „Howa“ и 16 броя патрони. Освен това в друг калъф имало карабина м. „Застава М-70“ и още 17 броя патрони.

Калъфите с оръжието и боеприпасите обвиняемият държал в гардероб, в една от стаите на къщата. Отделно от тях, в найлонова торбичка в секция в същото помещение, той оставил 137 броя патрони. Вратите на въпросната стая, както и на гардероба, не били заключени, поради което лесен достъп до оръжието имали неговите близки със здравословни проблеми.

На 21.03.2019 г. двете ловни карабини и 33 броя патрони били откраднати. Извършителят на кражбата бил влязъл в къщата, но на тръгване бил задържан от полицейските служители. Образуваното по случая наказателно производство е приключило с осъдителна присъда за крадеца.

На свой ред В.Ч. е бил привлечен в качеството на обвиняем за неправилното съхранение на притежаваните от него оръжия.

Предстои делото срещу него да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK