Съдят мъж от Варненско, търгувал с кокаин за 65 000 лева, отглеждал и марихуана

Снимка: Infomreja.bg

На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна за извършени престъпления, свързани с високорискови наркотични вещества, е бил предаден 34-годишният Душо Д. от варненското село Голица. Той умишлено склонил чрез обещание за облаги и действал като подбудител и помагач за съучастника си 68-годишния Чавдар Кр. от село Бенковски да засее и отглежда марихуана. Подсъдимият Душо Д., освен за наркооранжерията, ще отговаря и за държане с цел разпространение на 296 грама кокаин на стойност 65 225 лева, като престъплението по член 354а, ал. 2 от НК е в особено големи размери. Престъпната дейност на двамата подсъдими била установена при специализирана полицейска операция в местността Черешова градина край село Бенковски, проведена на 7 юли 2017 г.

В имота на 68-годишния Чавдар Кр. било установено, че има насаждения от рода на конопа. През май подсъдимият Душо предоставил разсад с 39 растения на Чавдар. Обяснил му как да ги отглежда, предоставил му и тор и често идвал да провери как се грижи за тях, като му обещал заплащане за отглеждането на марихуаната. Душо обитавал съседен имот.

След като полицейските служители се легитимирали пред подсъдимия Чавдар Кр., той отишъл в къщата и повикал Душо. При вида на полицаите 34-годишният мъж грабнал торба, в която държал кокаина, скочил през прозореца и избягал към близката гора. По време на преследването му част от съдържанието на торбата се разсипало. Беглецът бил спрян с предупредителни изстрели и задържан. При ареста му се оказало, че в джоба на късите му панталонки имало торбичка с кокаин, който Душо успял да изхвърли на пода в наркооранжерията.

При претърсването на имота били намерени и иззети 39 зелени растения и 636 грама суха маса марихуана, чиято обща стойност се изчислява на близо 4000 лева.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK