Санират 5 блока в Разлог за 1,3 млн. лева

Снимки: Община Разлог

В Разлог стартира санирането на пет блока. Строителните дейности са по проект на Община Разлог - „Повишаване енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в гр. Разлог – втора група”.

Сградите, които ще бъдат обновени, се намират на улиците „Георги Бенковски” № 1, "Шейново" 4, "Шейново" 6, "Илинден" 10 и "Цар Иван Асен II", бл. 1.

Проектът бе представен при изключително голям интерес от страна местните жители.

Общата стойност на проекта е 1 297 408,59 лева. Европейското съфинансиране е в размер на 1 099 998,19 лева, национално - 194 117,33 лева, а собственото  - 3 293,07 лева.

Пресконференцията по повод стартирането на проекта бе открита от кмета на община Разлог, инж. Красимир Герчев, който изтъкна, че общо 14 блока в Разлог ще бъдат обновени чрез прилагане на мерки за енергийна ефективност с безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.

По проекта ще се изпълнят строително-монтажни работи, които включват топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци и врати със система от PVC профил и стъклопакет, топлинно изолиране на покрив и под, както и други мерки набелязани при извършения енергиен одит на сградите.

Изпълнението на проекта ще допринесе за достигане на по-висок клас на енергопотребление в многофамилните жилищни сгради, до по-високо ниво на енергийна ефективност, което пряко ще допринесе за намаляване на крайното енергийно потребление и косвено за намаляване на емисиите на парникови газове в Разлог.

Значително ще бъде повишен комфортът на част от гражданите на Разлог, които живеят в многофамилни жилищни сгради.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK