Условна присъда и 10 хил. лв. глоба за мъж, държал и разпространявал марихуана

Снимка: Infomreja.bg

Определението на Окръжен съд - Кюстендил, е окончателно и не подлежи на обжалване

Окръжен съд – Кюстендил, одобри споразумение и наложи наказание на обвиняем за държане, с цел разпространение на наркотични вещества – марихуана. Наказанието е „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, изтърпяването на което да се отложи за изпитателен срок от 5 години, както и „глоба“ в размер на 10 000 лева.

Обвиняемият Кристиян Р. - 26 г., неосъждан, с постоянен адрес в гр.Дупница, се призна за виновен в това, че на 24.10.2017 г. в къща в село Висока могила, област Кюстендил и в апартамент в  ж.к. „ Пейо Яворов“ в Дупница, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал с цел разпространение високорисково наркотично вещество - зелена суха листна маса коноп / марихуана /.

Общото нетно тегло на наркотичното вещество е 5 893 грама, на стойност от 35 228 лева - престъпление по чл. 354, ал. 2, изр. 1, във вр. с ал. 1, изр. 1, пр. 4 от НК.

Определението, с което Окръжен съд – Кюстендил, одобрява постигнатото споразумение между прокуратурата и защитата на подсъдимия, е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK