Поредното посегателство над дете! Осъдиха мъж за блудство с малолетно момиченце

Снимка: Infomreja.bg

На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е предаден 26-годишният Димитър Б., който ще отговаря за блудство с малолетно момиченце, представляващо опасен рецидив, като престъплението е извършено със сила и заплаха с нож. Престъплението се наказва с лишаване от свобода от 5 до 20 години.

На 17. август 2017 г. около 18 часа подсъдимият седял на пейка пред входа, където живее в центъра на Варна. Забелязал, че 10-годишното дете на съседите му влиза във входа, и го последвал. Под претекст че има нужда от помощ, Димитър помолил момиченцето да отиде в апартамента му. Там блудствал с детето, като го заплашил с нож.

26-годишният Димитър Б., който е с основно образование, има две предходни присъди също за блудствени действия. През 2010 г. мъжът е осъден на 11 месеца лишаване от свобода с изпитателен срок от 3 години и 11 месеца от състав на Варненския районен съд. Само 19 дни, след като условната му присъда влязла в сила, той извършил друго престъпление по член 149, ал. 3 от НК. За това престъпление е осъден на 4 години и 4 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим.

Предстои делото срещу 26-годишния Димитър Б. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK