Съдят жител на Козлодуй за фалшив сигнал на телефон 112

Снимка: Infomreja.bg

Мъжът е защитен свидетел на Специализираната прокуратура, по което му била подсигурена физическа охрана

Районна прокуратура – Козлодуй, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу жител на града за извършено от него престъпление по чл. 326, ал. 1 от НК.

Обвиняемият е осъждан, живее в гр. Козлодуй. Мъжът е защитен свидетел по наказателно производство на Специализираната прокуратура, по което му била подсигурена физическа охрана. Тя се осъществявала от РУ на МВР в града по график.

Вечерта на 19.01.2020 г. обвиняемият се обадил на телефон за спешни повиквания 112 и поискал от органите на реда в гр. Козлодуй физическа охрана. Поради локализирането му от системата на ЕЕН 112 на територията на гр. София, операторът няколко пъти го попитал за мястото, на което той иска тя бъде предоставена. Мъжът посочил адреса си в гр. Козлодуй. На място бил изпратен дежурния служител, който установил, че обвиняемият не се намира там, което потвърдили и близките му.

На 21.03.2020 г. обвиняемият, представяйки се като А.Р.А., предал невярно повикване за тревога чрез Единен европейски телефон за спешни повиквания. Мъжът заявил, че на ул. „Зорница“ и ул. „Калина“ в гр. Козлодуй има масово събиране на хора и силна музика. Това било забранено по време на действащото тогава извънредно положение в страната, обявено с оглед противодействие на разпространението на вируса Covid-19. Пристигналите на място полицаи констатирали, че подадената информация не отговаря на истината. В хода на образуваното досъдебно производство за извършеното престъпно деяние, мъжът няколкократно променял защитната си версия по случая.

Обвиняемият съзнавал противоправния характер на деянието и вредните последици от него, с оглед неправомерно ангажиран ресурс от служители и автомобили на МВР, което възпрепятства дейността на Районното управление в града по опазване на обществения ред.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK