Съдят двама катаджии за подкуп от 10 лв.

Снимка: Infomreja.bg

Окръжната прокуратура в Благоевград е предала на съд обвиняемите С.П. и Георги Георгиев за извършено от тях престъпление по служба.

С. П. заема длъжността "Младши автоконтрольор", а Георги Георгиев е полицай към ОД на МВР – Благоевград.

На 28.09.2016 г. двамата патрулирали от 14:10 ч. до 16:00 ч. на ул. „14. полк“ и ул. „Симеон Радев“ в Благоевград.

По време на смяната си те спрели за проверка Р. Ч., управлявал лек автомобил „Ауди А4“.

Георгиев попитал шофьора дали знае какъв е поводът за спирането, на което той отговорил, че се е досетил за невключените къси светлини на колата.

Служителите на реда извършили проверка на документите и справка за нарушения в системата на КАТ относно Р. Ч., разпитали го за работата му и доходите. След това Георгиев дискретно приканил шофьора да измисли нещо „за поздрав“, което той възприел като искане на подкуп, за да не му съставят акт за това, че извършил нарушение.

Р. Ч. отишъл до колата си, извадил от портфейла банкнота от десет лева, заснел я с камерата на мобилния си телефон, като междувременно незабелязано се обадил на приятел, на когото споделил за случилото се. Той се върнал до служебния автомобил на автопатрула и дал парите на единия от тях, след което отпътувал към дома си. По-късно Р. Ч. подал сигнал в полицията за поискания и получен подкуп.

Веднага след това били изпратени полицейски служители, които да установят местонахождението на автопатрула, и дежурна оперативно-следствена група. В резултат на извършения обиск била намерена банкнота с номинал от 10 лева и сериен номер, посочен от Р. Ч.

Предстои насрочване на делото от съда.

 

КОМЕНТАРИ

герб00:20 - 15.02.2018
Недей да съдите катаджийте те имат камери няма как да взимат подкуп.А дадохте права на охранителна полиция да извземат функцийте на кат които нямат камери и те взимат подкупи.И неси гледат тяхните задължения за кражби и така нататък.
Код за сигурност, въведете кода 2cn
loading...