Александър Манолев за лова на вещици, за оставката си и за бъдещите "есета" до съда

Александър Манолев, снимка: Личен архив

Ловът на вещици придоби плашещи размери. И вече не става дума за мен, а за семейството ми. В тази ситуация аз ще съм този, който ще направи крачка назад.

Това написа във "Фейсбук" заместник-министърът на икономиката Александър Манолев след като вчера подаде оставка.

Като мотив за решението си Манолев изтъкна стартиралата проверка на Върховна касационна прокуратура по повод медийни публикации и желанието му това по никакъв начин да не засяга работата на правителството.

Оставката му е поредната сред управляващите след гръмналия скандал "Апартаментгейт". 

Вече бившият зам.-министър е готов да се защити при нужда с всички нужни факти и документи, както и да отнесе до съда опитите за атаки срещу него, каквото вярва, че е набъркването на неговото име в имотния скадал. 

За финал ще използвам терминологията на тези, които писаха за мен - колеги, пиша "есе" до съда, защото изнесохте много зле скалъпени обвинения и предстои да се видим в заседателната зала, предупреди той.

Според Манолев, оставката му е "едно закъсняло действие, което трябваше да направя още преди година, когато името ми се забърка в измислени скандали, защото пречех на някой да заема поста министър на транспорта. Още тогава трябваше да си дам сметка, че в такава ситуация е много, много трудно да работиш".

По думите му, още преди няколко месеца той е получил информация, че обикалят с папки за него медии и му готвят нова атака. Подминал е сигнала, защото не е вярвал, че ще достигне такива размери. Манолев не счита, че трябва да дава обяснения. 

Той призова също така да оценяваме постиженията на правителството за икономиката на страната. 

Не си даваме сметка колко много постигна държавата за тези 10 г. в икономически план. Най-накрая започнахме да преодоляваме ниските нива, от които започнахме. Дано не допуснем да загубим всичко това като вкараме държавата в политическа криза, защото виждам, че това е целта, която преследват, надява се той. 

Той благодари на министър-председателя за доверието и на всички хора, които са гласували лично за мен на предходните парламентарни избори. 

Скандалът продължава да се разраства с нови разкрития. Вчера вечерта стана ясно, че сауната на терасата в жилището на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев е изградена без документи. Това обяви кметът на столичната Община Слатина Наталия Стоянова, цитирана от bTV.

Според нея, липсват документи за още 2 постройки на терасата на жилището му в общината.

Очаква се до края на седмицата да бъде изготвен констативен акт с окончателните данни за разминаванията на терасата.

По закон собственикът ще трябва да премахне незаконните постройки, но може да обжалва решението. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK