Съдят благоевградчанка, измамила съдружник и избягала в Англия

Снимка: Infomreja.bg

Районната прокуратура в Благоевград е предала на съд Ангелина Н. по обвинение за извършено от нея престъпление по чл.201 от Наказателния кодекс.

Обвиняемата Ангелина Н. била управител на фирма „Н. – у.“ ЕООД. На 13.11.2012 г. между нея и друго дружество – „Е.Е.Т.Р.Б.“ ЕООД, бил сключен договор за търговско сътрудничество. Съгласно него тя отговаряла за организирането и управлението на продажбата на дребно на печатни изделия и други стоки в търговски обект в Благоевград.

Във връзка с изпълнение на служебните си задължения жената ежедневно трябвало да превежда в банковата сметка на „Е.Е.Т.Р.Б.“ ЕООД всички постъпления от продажбата на стоките – предмет на договора.

На 04.08.2015 г. била извършена инвентаризация на търговския обект, в резултат на която били констатирани разлики между реалната и заприходената наличност. След осчетоводяването на резултатите била установена липса на сумата в размер на 13 770.90 лева.

Обвиняемата била уведомена за резултатите от извършената инвентаризация и лично подписала съответните документи, като се задължила в едномесечен срок да възстанови констатираните липси, но това не било сторено от нея.

В хода на досъдебното производство обвиняемата Ангелина Н. не е била намерена на известния адрес в страната, поради което е обявена за общодържавно издирване. Впоследствие било установено, че тя се намира в гр. Нотингам, Великобритания, и при установен с нея контакт по телефон е призована за привличането й в качеството на обвиняем.

На разследващия полицай жената заявила, че не смята да се връща в България през 2017 г. и 2018 г. и при първа възможност ще възстанови присвоените от нея пари на „Е.Е.Т.Р.Б.“ ЕООД.

Предстои да започне съдебен процес срещу Ангелина Н., обвинена в присвояване на чужди парични средства.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK