Съдят благоевградчанин, причинил смърт на велосипедист

Снимка: Infomreja.bg, архив

Окръжна прокуратура – Благоевград внесе за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г. Л. за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на моторно-превозно средство. Повдигнатото обвинение е за престъпление по чл. 343, ал. 1 б. „в“, предл. 1 от ЗДвП.

На 23.08.2014 г., около 21.00 ч., на главен път Е-79, движейки се в посока от град Благоевград към София, при управление на лек автомобил марка и модел „Пежо Партнер“, като правоспособен водач на МПС, нарушил правилата за движение, установени в Закона за движение по пътищата.

При избиране на скоростта на движение около 86 км./ч. Г.Л. не се съобразил с характера на интензитета на движението с типичния за почивен ден в летен сезон натоварен трафик. Също така той пренебрегнал конкретните условия на видимост, свързани с движение в тъмната част на денонощието на къси светлини.

Несъобразената скорост не му е позволила да спре пред движещ се по пътното платно велосипедист З.Д. в рамките на осветеното от късите му светлини пространство, а именно около 50-55 м. пред фронта на моторно-превозното средство. В резултат на тези нарушения на правилата за движение обвиняемият Л. причинил смъртта на велосипедиста.

Предстои да започне съдебен процес срещу нередовния шофьор на първа инстанция.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK