Крадците, взривили банкомата в "Илиенци", искат по-леко наказание

Снимка: Infomreja.bg

Днес състав на Софийския апелативен съд е оставил без уважение жалбата на обвиняемите И. Янински, Р. Цветков, Ю. Цанев за изменение на мерките им за неотклонение от „Задържане под стража“ в по-леки.

За четвъртия обвиняем по делото - Пл. Попов, е била определена мярка за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на 5000 лева.

Обвиняемите – И. Янински, Р. Цветков, Ю. Цанев и Пл. Попов, са били привлечени към наказателна отговорност за взривяване на банкомат встоличния квартал "Илиенци".

Около 05:10 ч. на 02.03.2018 г., те унищожили банкомата, собственост на Райфайзен Банк, намиращ се на бул. „Рожен“, и отнели намиращи се в него парични средства.

Обвиняемите направили опит да се укрият от органите на МВР, като не се подчинили на полицейско разпореждане за спиране на автомобила.

Съдът е приел доводите на прокурора в Софийска апелативна прокуратура, че на този ранен етап от разследването може да се направи извод, че Янински, Цветков, Цанев и Попов са причастни към извършените пристъпни деяния, за които са привлечени към наказателна отговорност.

И двете престъпления са тежки и са извършени в съучастие, след предварителен сговор и при разпределение на ролите, което предопределя тяхната обществена опасност.

Четиримата обвиняеми са многократно осъждани, като Попов е реабилитиран по право. Видно от справката от Интерпол, че Ценев е обявен за международно издирване през 2013 г.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK