Условна присъда за водач, предизвикал смърт при ПТП

Снимка: Infomreja.bg

Окръжен съд-Кюстендил, призна за виновен 33-годишния Георги от село Червен брег

Окръжен съд-Кюстендил, призна подсъдимия Георги Б. - на 33 години от с.Червен брег, община Дупница, за виновен в това, че по непредпазливост, при ПТП е причинил смъртта на  И. Г. и го осъди на 2 години и 6 месеца лишаване от свобода, като изтърпяването на наложеното наказание се отлага за срок от 4 години и 6 месеца.

Съдът, под председателството на съдия Пенка Братанова, постанови и наказание - "Лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 3 години.

На 05.09.2017 г., около 20.17 часа на пътя между с.Червен брег и с.Крайници, при управление на лек автомобил, в посока от с.Червен брег към с.Крайници, Георги Б. е допуснал нарушение на чл.42, ал.2, т.2 от ЗДвП: „Водач, който изпреварва е длъжен, когато при изпреварването навлиза в пътна лента, предназначена за насрещното движение, да не създава опасност или пречки за превозните средства, движещи се по нея“ и по непредпазливост е причинил смъртта на  И. Г., движещ се с кросов мотоциклет.

Окръжен съд-Кюстендил прие, че е налице съпричиняване на ПТП от страна на пострадалия мотоциклетист, който се е движел без светлини по пътя.

Подсъдимият е осъден да плати в полза на държавата, по сметка на  ОД на МВР – Кюстендил, сторените по делото разноски, в размер на 5939.34 лв. , както и разноските на частните обвинители, в размер на 2400 лв.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK