Съдят 29-годишна, шофирала пияна и ударила полицай след ПТП край Сандански

Снимка: Infomreja.bg, архив

Жената оказала яростна съпротива на полицаите и ударила с юмрук един от тях

Районна прокуратура – Сандански, е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу М.Г. (на 29 години) за извършени от нея престъпления по чл. 343б, ал.1, по чл. 131, ал. 2, вр. чл. 130, ал.2 и по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемата Г. притежава валидно свидетелство за правоуправление на МПС за категориите B, M и AM. Вечерта на 02.09.2019 г. тя управлявала лек автомобил „Лексус“, като се движела по първокласен път Е-79 в посока от с. Ново Делчево за гр. Сандански.

Освен че по-рано била употребила алкохол, обвиняемата шофирала с несъобразена за пътната обстановка скорост и с поведението си създавала предпоставки за реализиране на пътнотранспортни произшествия и инциденти.

Около полунощ, приближавайки разклона за с. Лешница, М.Г. със закъснение възприела включващия се в движението по главния път лек автомобил „Фолксваген“ с водач Г.С. В района на ресторант „Хепи“ тя направила опит да го заобиколи, но изгубила контрол над автомобила си. Нейното МПС първоначално се ударило в крайпътната мантинела, след което се завъртяло и спряло в канавката.

Други участници в движението, станали свидетели на пътния инцидент, спрели наоколо. Те видели как от лекия автомобил „Лексус“ излиза жена във видимо нетрезво състояние. Един от водачите й предложил помощта си, докато тя се насочила към шофьора на „Фолксваген“, отправила обидни думи по негов адрес, заплашила го и направила опит да го удари. За да избегне конфликт с нея, Г.С. се качил в колата и тръгнал.

Междувременно в РУ на МВР гр. Сандански бил подаден сигнал за ПТП и на място пристигнали служители на органа на реда. Докато те изяснявали причините на инцидента, обвиняемата М.Г. демонстрирала арогантно поведение, обиждала и заплашвала както полицейски служители, така и присъстващи на място свидетели.

Жената била тествана за употреба на алкохол, като техническото средство отчело 1,71 промила в издишания въздух. Бил й съставен акт за установяване на административно нарушение, който тя отказала да подпише.

Вместо това М.Г. хаотично се движела по пътното платно и в района на местопроизшествието, създавайки с действията си предпоставки за нови ПТП. Тя не се подчинила на полицейско разпореждане да остане на място, а направила опит да удари служителя на реда. Продължила да буйства, вика, както и да заплашва и грубо да обижда полицаите.

Жената оказала яростна съпротива на органите на реда и ударила с юмрук в лицето един от полицаите, с което му причинила телесна повреда.

Предстои наказателното производство срещу М.Г. за извършените от нея престъпления да продължи в съда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK