Най-красивите мартенички ще откриете на базар в Община Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Мартениците са изработени от деца и възрастни с увреждания

На 24 февруари от 10:00 ч. ще се открие базар на мартенички във фоайето на Община Благоевград. Мартеницата е символ на здраве, любов, плодородие и дълъг живот. В белия цвят е втъкана чистотата на отношенията между хората, а червеният носи топлината на приятелството.

В организирания от общината базар на мартеници ще участват потребители на социални услуги от Дневен център за деца с увреждания „Зорница“, “ Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Светлина“, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Зорница“, Защитено жилище „ Искра“, Защитено жилище "Струма", Защитено жилище "Слънчев дом". В инициативата ще се включат и "Звено психосоциална рехабилитация, ресоциализация и трудова теарпия“ към Център за психично здраве – Благоевград, с управител д-р Николай Янакиев.

Мартениците са изработени с много старание и любов от деца и възрастни с увреждания, подкрепяни от служителите, работещи с тях. Това е част от трудотерапевтичната дейност, която подпомага и създава начин за преодоляване на социалната изолираност, създаване на възможност за инициативност, придобиване на нови знания, умения и навици за по- добро справяне с нуждите на ежедневието и укрепване на психическото равновесие.

Базарът е в партньорство с Движение "Ние жените" Благоевград. Всеки, който желае може да закупи мартеници за своите близки и любими хора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK