Община Сатовча осигурява топъл обяд на социално слаби и през тази година

Снимка: Infomreja.bg

На първи май 2016 година на територията на община Сатовча стартира проект „Топъл обяд“. Той се реализира съвместно с „Агенция за социално подпомагане“ и „Европейски социален фонд“, като финансирането е изцяло от ЕСФ. По това време потребителите на тази услуга са 84.

Обядът включва супа, основно ястие и десерт и хората остават много доволни. Тогава Агенцията за социално подпомагане предоставя възможност на община Сатовча да включи в проекта и други крайно нуждаещи се граждани, което веднага е осъществено. Така общият брой на потребителите от 01.01.2018 г. е 190 човека. Те получават приготвен обяд на стойност от 2.50 лева за храноден.

Бюджетът на проекта вече възлиза на 405 621,25 лв. Крайният срок за приключване на дейностите по „Топъл обяд на територията на община Сатовча“ е 31.12.2019 година. 

Община Сатовча предоставя и услугата „Домашен социален патронаж“. От нея се ползват най-нуждаещите се хора в три населени места - селата  Сатовча, Кочан и Слащен.

Услугата представлява приготвяне на качествена храна срещу заплащане на символичната сума от 2.10 лв. на ден. Броят на хората, които ползват тази възможност, е 47 души в Кочан и по 30 души в Сатовча и Слащен.

Така община Сатовча предоставя ежедневно храна на общо 297 нуждаещи се.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK