Събраха 5555 лв. на благотворителен търг в Гоце Делчев

снимки: infomreja.bg

Повече от 300 дарители, сред които бизнесмени, банкери, лекари, юристи, кметове и хора с добри сърца, се присъединиха снощи към организираната вечер на "Добрите ангели" от гоцеделчевското сдружение "Хроника срещу рака".

На проведения благотворителен търг бяха събрани 5555 лева. 1500 лева за каузата дариха от благотворителния си концерт младежите от общинската организация на БСП, а 400 лева дариха от Съюза на ветераните от войните.

До дни ще стане ясна и крайната сума, събрана от базара, кувертите и другите благотворителни мероприятия по време на дарителската инициатива в Гоце Делчев.

Десетки кулинарни изкушения с коледни послания, картини, красиви пана и различни предмети, предоставени от дарителите, се разиграха на продължилия няколко часа търг.

Огромната торта бе купена за 610 лева от масата на бизнесмените, след което те я дариха на болница "Иван Скендеров". Управителката на здравното заведение д-р Мария Радойкова изказа горещи благодарности и призна, че сладкото изкушение ще бъде подарък за малките пациенти на детското отделение.

След оспорвани наддавания бързо бяха изкупени баниците, погачите и десетките коледни ястия и празнични блюда.

"Добрите ангели са навсякъде около нас. Хората с добри сърца от Гоце Делчев се оказаха толкова много, че ресторантът се оказа малък, за да ги побере. Нека всички заедно оттук нататък даваме надежда и любов на жените, които се борят с рака и на техните семейства", заяви Маргарита Енчева, основател на "Хроника срещу рака".

Сдружението си е поставило амбициозната задача да помага и да насърчава хората с онкологични заболявания.

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

тя09:41 - 17.12.2013
торта в детско отделение нямаше.Торта, къде си ?
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK