Събират в мобилни пунктове опасните отпадъци в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

За поредна година Община Благоевград организира кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата, както и негодни за употреба батерии и акумулатори.

Акцията ще бъде в рамките на два дни 16 и 17 април /вторник и сряда/. Инициативата е на Община Благоевград.

Организирани са мобилни пунктове за приемане и извозване на отпадъците. Безплатно ще се приемат живачни термометри, ампули и живак, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, негодни препарати за растителна защита, лекарства с изтекъл срок на годност. Гражданите ще могат да предават безвъзмездно своите стари печки, хладилници, телевизори, дребни домакински уреди, цифрови фотоапарати, мобилни и безжични телефони и друга електрическа и електронна техника.

Мобилните пунктове ще бъде разположени на паркинга на ул. „Скаптопара“ № 1 от 10:00 до 12:30 часа на 16 април.

От 13:00 до 16:00 часа, на същата дата, ще се приемат отпадъци в кв. „Грамада“, на паркинга пред магазин „Аско Деница“.

На 17 април от 10:00 часа до 12:30 часа - паркинга на ул. „Свобода“ и „Симеон Радев“.

В 13:00 часа до 16:00 часа мобилния пункт ще се намира в ж.к. „Струмско“, уширението на улица „Битоля“ срещу магазин „Звезден рай“.

Целта е чрез реализиране на кампанията жителите на община Благоевград да бъдат улеснени, а околната среда да бъде защитена от вредното влияние на горепосочените отпадъци.

На 13 и 14 април продължава и инициативата „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“. Помощни материали за почистване ще бъдат раздавани на опредени места.

Раздавателните пунктове са при Спортен комплекс „Пирин“ за жителите на кварталите „Еленово“ и „Ален мак“, в кв. „Струмско“ срещу магазин „Стоми“, в кв. „Грамада“ пред бившето „Аско Деница“. Шатрата за кв. „Освобождение“ и кв. „Запад“ ще бъде разположена в двора на бившия Механотехникум.

На площад „Македония“ също ще има разположена шатра за раздаване на материали. Материалите ще бъдат раздавани от младежи към Детски парламент – Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK