Събират опасни отпадъци от домакинствата в Благоевград

Снимка: Община Благоевград

Община Благоевград стартира кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Тя ще бъде в рамките на два дни – 8-и и 9-и юли. За целта се организира мобилно извозване на отпадъци от няколко пункта в града. Безплатно ще се приемат живак и живаксъдържащи уреди, лакове и бояджийски материали, домакински препарати и химикали, мастила и замърсени опаковки, фармацевтични продукти с изтекъл срок на годност.

На 8 юли от 10:00 до 12:30 часа отпадъците ще се приемат на паркинга на улица „Скаптопара“ 1, същият ден от 13:00 до 16:00 часа кампанията ще продължи на паркинга пред магазин „Аско Деница“ в квартал „Грамада“.

На 9 юли от 10:00 до 12:30 часа специално оборудван микробус ще приема отпадъци на паркинга на улица „Свобода“ и ул. „Симеон Радев“. От 13:00 до 16:00 часа същия ден отпадъци могат да бъдат предавани в квартал „Струмско“, при уширението на ул. „Битоля“. Кампанията е насочена към домакинствата в Благоевград и не обхваща физически и юридически лица, извършващи търговска дейност.

Чрез реализиране на кампанията се цели жителите на община Благоевград бъдат улеснени, а околната среда да бъде защитена от вредното влияние на горепосочените отпадъци.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK