Слави Трифонов: Има ясна законова процедура, ние съвсем логично я спазваме

Снимка: БГНЕС

"Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос“, предполжи Борисов

"По повод на различни политически изказвания и предложения, изразени в последните дни, искам да кажа следното: Има много ясна законова процедура, упомената в Конституцията, и ние съвсем логично я спазваме и вървим по нея".

Това заявява Слави Трифонов в профила си във Facebook 3 дни след парламентарните избори.

Трифонов прави този коментар няколко часа след призива на премиера Бойко Борисов лидерът на „Има такъв народ”, които излизат като втора политическа сила след вота в неделя, да поеме своята отговорност.

"Тяхната игра най-вероятно ще бъде да предизвикат още хаос. Ние носихме отговорност до изборите, от тук нататък колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе и да си поеме отговорност", заяви Борисов и добави: С над половина милион избиратели колегата политик Слави Трифонов трябва да излезе и да си поеме отговорност. Дали е първи, или втори в случая няма никакво значение. Ние ще предложим, те няма да го изберат и ще дойде той наред. За това най-колегиално го моля, да започнат да си правят състава на правителството, кой ще е председател на парламента, на комисиите, министри, зам.-министри.

Да не дезертират, да не се оправдават, че им липсва нещо. Готов съм да имам десет дежурни депутати, които да ги подкрепят.

Ако толкова им се вижда тежка политическата обстановка, ако толкова няма решение, новите избори не са решение. Ето ви решение, нали всички говорихте за Велико Народно събрание, за мажоритарни избори, нека президентът Радев – неговият проект за конституция да внесе. Свикваме ВНС, решаваме всички проблеми и започваме на чисто, предложи премиерът. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK