Свлачище затвори временно пътя до Бодрост, общински екипи следят Бистрица

снимка: infomreja.bg, архив

Екипи на Община Благоевград са вдигнати на крак от ранните часове на деня. Служители на общинското дружество "Биострой", директорът на фирмата Васил Бачев и пътният експерт инж. Цветан Попниколов почистиха падналия през нощта сняг.

По това време общински служители начело със зам.-кмета по строителството и сигурността Антоанета Робева и специалисти от ВиК – Благоевград отклониха прелялата дъждовна вода от дерето над ромската махала в града. Бяха почистени и отводнителните шахти.

Кметът на с. Горно Хърсово Георги Бочуков и Любен Терзийски, главен специалист "Отбранителна и мобилизационна подготовка" към община Благоевград, следят покачването на нивото на Благоевградска Бистрица в селото.

Пътят за Бодрост бе временно затворен поради свлачища на земна маса. Там ситуацията следи инж. Венцислав Атанасов, главен експерт „Инвестиционен контрол за техническа инфраструктура и мрежи" в общината, и поддържащата пътя фирма.

Екипите продължават своята работа, като на място е необходимата техника. Въпреки че пътят в момента е отворен, община Благоевград призовава гражданите да не пътуват за Бодрост, ако не е наложително.

Сформирани са и екипи от поддържащата улично осветление фирма. Те ще проверят изправността електрическите стълбове и лампи, за да може повредите да бъдат отстранени още тази вечер, информира зам.-кметът Робева. Екипите вече стартираха работата си, като първите проверки са извършени по сигнали на граждани.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK