Две ПТП-та в Пиринско станаха заради дъжда, дете бе блъснато в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

При всички катастрофи има пострадали

Три катастрофи са станали през изминалото денонощие в област Благоевград.

Два инцидента са станали в едно и също време. Единият затвори Кресненското дефиле, а другият - пътя за Гърция през Гоце Делчев.

В 10,40 ч. на разклона за село Буково, товарен автомобил „Дачия Логан Ван“ с 35-годишен водач от Благоевград е навлязъл в лентата за насрещно движение, блъснал се е в товарен автомобил „Рено Мастер“ с 24-годишен водач от Гоце Делчев, след което се е завъртял и се е блъснал в лек автомобил „Дачия Логан“ с 22-годишен водач от Благоевград. 

С фрактура на лявата ключица и лявата китка, е пострадал водачът на товарния автомобил „Дачия Логан Ван“, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение. 

Според разследването причината за ПТП-то е несъобразена с метеорологичните условия скорост.

В същото време в Кресненското дефиле лек автомобил „Тойота Корола“ с 29-годишен водач от Кресна на десен завой се удря в крайпътна еластична ограда, завърта се, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в лек автомобил „Фиат Пунто“, управляван от 71-годишен благоевградчанин.

При инцидента са пострадали две жени на 67 години, пътуващи в лекия автомобил „Фиат“, едната с фрактура на долната челюст, а другата с фрактура на три ребра и водачът, който е с фрактура на пръст на ръката и охлузни рани по лицето.

Отново причината за катастрофата е несъобразена скорост.

И при двете ПТП-та движението бе възпрепятствано за преминаващите автомобили.

Последният инцидент е в самия областен град.

Снощи в 20 ч. на бул. „Св. Св. Кирил и Методий“ 10-годишно момиче от града, изскачайки внезапно на платното за движение, се удря в предната лява част на лек автомобил „ВАЗ“ с 49-годишен водач от Благоевград.

Детето е с комоцио и без опасност за живота. Пробата за наличие на алкохол в издишания въздух на водача на автомобила е отрицателна.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK