Започва укрепването на свлачището в Плетена

Снимка: Infomreja.bg

Техника и материали се струпват от днес на строителната площадка в сатовчанското село Плетена, където започват дейностите по укрепването на свлачището в селото, което бе на път да погълне няколко къщи.

Както писа ИНФОМРЕЖА, преди месеци министърът на МРРБ - Николай Нанков, отпусна първите авансови средства за крепежните мероприятия, които са в размер на близо половин милион лева.  

Сагата на собствениците на застрашените къщи в Плетена продължи години наред, а самото свлачище се активизира преди четири години.  Обектът и строителната площадка се подготвят от миналата седмица, а днес влизат в действие и машините, коментира кметът на общината Арбен Мименов.

Срокът за приключване на укрепителните строителни дейности е до края на 2018 година, но от фирмата изпълнител и общината обещават да завършат по-рано.

Както писа многократно ИНФОМРЕЖА, свлачището е погълнало почти 75% от пътя, който води до училището и детската градина в Плетена. Най-засегнати са четири къщи в района на свлачището като една от тях, тази на семейство Къдреви, е в плачевно състояние.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK