Свлачища, паднали дървета и прелели дерета прекъснаха пътища в Родопите

Снимка: МВР

Свлачище е прекъснало пътя за смолянското село Киселчово. Преляло дере пък е предизвикало прекъсване на пътната връзка между девинските села Жребово и Кестен.

Проблем в движението на автомобили има и по пътя за Арда, където трафикът се осъществява в едната лента, заради паднала каменна подпорна стена.

Вследствие на обилните валежи от дъжд през нощта и силният вятър в Смолянска област има множество сигнали за паднали дървета по пътните платна, както и камъни.

"Доста спокойна е ситуацията в областта, въпреки интензивните валежи. Няма бедстващи хора или населени места без електричество. Следим отблизо обстановката и днес, като сме нащрек", увери областният управител на Смолян Недялко Славов, цитиран от БНР.

Снощи Смолянска община обяви бедствено положение.

"Нямаме бедстващи, следим от място всички критични точки в общината", коментира кметът на Смолян Николай Мелемов.

Цяла нощ доброволци, пожарникари и служители на различни фирми, са изграждали диги по поречието на река Черна в Смолян. Домът на 8-членно семейство в Смилян бе наводнен снощи от реките на река Сивинска, като семейството е било евакуирано.

За едно денонощие в района на Златоград са се изсипали 110 литра на кв. метър. Все още без ток е част от село Кушла, което от вчера има проблеми с електрозахранването. /News.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK