Свиленски: Подкрепящите Гергов да протестират пред централата на ГЕРБ, а не пред "Позитано"

Георги Свиленски, снимка: БСП, архив

Само за няколко часа са постъпили десетки нови заявления за членство в БСП-Пловдив

„Казусът „Георги Гергов“ от дълго време е в центъра на вниманието в централата на БСП, в Националния съвет. В контролната комисия са постъпвали множество жалби през годините относно дейността на Гергов като председател на градската и областната организации в Пловдив. Знаете и резултатите на пловдивската организация през годините, когато Георги Гергов бе кандидат за кмет - бе класиран на пето място.

Социалистите в Пловдив не приемат пловдивската организация да бъде съпричастна на някакви процеси, които са извън целите на БСП“. Това заяви в сутрешния блок на БТВ зам.-председателят на парламентарната група на "БСП за България" Георги Свиленски.

Социалистът посочи, че за изключването на Гергов уставът на БСП е спазен от първия до последния член. Той бе категоричен, че не става въпрос за междуличностни разчиствания на сметки, а за обективна позиция.

Депутатът от БСП информира зрителите, че за по-малко от пет часа са се подписали 114 членове на Националния съвет, като никога не е имало толкова бързо събиране на подписи. Той допълни, че само един от членовете на НС до момента е гласувал против, 2-ма са въздържали се и 111 са „за“, като събирането на подписи  продължава пет работни дни.

„Само за 7-8 часа вече има десетки заявления за приемане в БСП-Пловдив. На хора, напуснали през годините, на хора изгонени и на нови членове, които виждайки промяната, искат да се присъединят към БСП. Това показва правилността на тези решения”, коментира пред БТВ Свиленски.

Свиленски заяви: „Корнелия Нинова не може да сложи никого на ключови позиции или да разгонва който и да е. Тези процедури се извършват на Конгрес. 900 делегати определиха състава на Националния съвет. 900 делегати определиха кой да бъде върховният орган на партията, а 80% от социалистите - 50 000 човека, решиха Корнелия Нинова да бъде председател. Корнелия Нинова нито може да слага хора, нито може да маха хора. Функцията на Нинова е да ръководи партията и Националния съвет, а колективният орган взима решенията”, сложи край на спекулациите депутатът-социалист.

Георги Свиленски призова групата, подкрепяща Гергов, когато дойде в София да дойде и да си каже мнението в централата на БСП, но да бъде толкова активна и да отиде и пред централата на ГЕРБ, защото там ще има действителни поводи за протести.

„И когато има протести пред Министерски съвет другарите от Пловдив да дойдат и да участват в тези протести. Нека да бъдат активни относно правителството, относно Борисов и ГЕРБ. Най-лесно да дойдеш пред „Позитано“ два месеца преди избори. Иначе ще потвърдят моите съмнения защо протестират пред „Позитано“, а не пред сградата на ГЕРБ”, посочи социалистът.

Свиленски изтъкна, че няма никакви опровергаващи факти спрямо доклада на работната група. Той допълни, че тази група е получила всички жалби от техните съпартийци, както и всичките решения на всички органи на партията.

„Последните години БСП се ръководи единствено от устава, от програмата си и от органите - Контролната комисия и Национален съвет. След решението за изключването на Гергов хората искат да се върнат в БСП. Явно през годините е имало натрупано напрежение. Много хора се връщат, защото виждат променена БСП. БСП има ръст в доверието и това е благодарение на политиката, която води това ръководство”, подчерта Георги Свиленски.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK