Свилен Велев: Аз убих тъста си, исках само да го набия, но стана фал

Снимка: бТВ

„Аз убих тъста ми“ – това заяви пред bTV Свилен Велев – мъжът, който заедно със съпругата си е обвинен за убийството на 87-годишния Стефан Янев в столичния ж.к. „Люлин“.

Днес двамата се явиха пред Софийския апелативен съд за гледане на мерките им за неотклонение. Съдът ги остави в ареста.

„Скарахме се и го ударих, исках да го набия просто, но стана фал“, заяви Свилен и призна, че ударил жертвата с арматурно желязо.

Той поиска съпругата му Мария да бъде освободена.

Според прокуратурата убийството е извършено още на 11 февруари. Възрастният мъж е открит на балкон, близо до апартамента му 10 дни по-късно.

Тогава стана ясно, че трите дъщери на семейството са живели в пълна изолация, никога не са посещавали училище и никой не е взел никакви мерки, въпреки че съседите са уведомявали институциите за проблема.

Двамата обвиняеми обясниха, че са държали дъщерите си вкъщи, за да ги опазят от „лоши съседи“. „Да не се свързват с лоши хора. Има всякаква литература вкъщи, съпругата ми ги обучаваше“, каза Велев.

В съда обвиняемата Мария, която е дъщеря на жертвата, изпадна в нервна криза и поиска среща с психолог. Тя беше принудително изведена.  

Според съседи двамата често тормозели възрастния мъж. Те обаче твърдят друго – той тормозел тях. Заплашил ги, че ще разпродаде децата им.

Двете непълнолетни дъщери на семейството са настанени в кризисен център. С по-голямата им сестра също работи психолог./ бТВ

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5