Свилен Нейков откри учебната година в III ОУ "Димитър Талев"

снимки: infomreja.bg

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков откри официално новата учебна година в III ОУ „Димитър Талев“ в Благоевград. Заедно с него на церемонията бяха кметът Атанас Камбитов, председателят на местния парламент Даниела Савеклиева и началникът на Регионалния инспекторат по образованието Ивайло Златанов.

"Визитата на Свилен Нейков в благоевградското училище не е случайна", каза веднага след приветствието си към ученици и родители директорът на III ОУ Михаил Спасов, след което даде думата на министъра.

Със средства от правителството в двора на III ОУ ще бъде изградена модерна многофункционална зала, а мястото, където до началото на следващата учебната година ще бъде построена новата спортна база, днес бе обозначено с голяма табела.

"В тази зала освен часовете по физическо възпитание, ще се провеждат и различни тренировки. Много важно е ученето и спорта да вървят ръка за ръка, защото само така се изгражда личността - с воля, упоритост и надежда за бъдещето", каза министър Нейков.

Да са здрави, търпеливи и да се се учат с любов, пожела на учениците спортният министър, на педагозите - да бъдат всеотдайни и да подготвят за утрешния ден знаещи и можещи деца, а на Трето основно училище - да бъде първо в знанията и в спорта през новата учебна година.

"Общината има готовност за реализирането на този проект. Към края на този месец ще сме на етап строителни разрешения, имаме уверение от финансовия министър Симеон Дянков, че 1 000 000 лева за изграждането на спортната зала ще бъдат преведени до дни по сметките на Община Благоевград", заяви градоначалникът Атанас Камбитов.

Според кмета поредно доказателство за обърнатата към спорта политика на правителството е, че с решение на Министерството на физическото възпитание и спорта в Благоевград предстои да бъде разкрито държавно спортно училище.

През новата учебна година прага на III ОУ прекрачват 95 първокласници, разпределени в четири паралелки, а учениците, избрали благоевградското училище, са общо 773. 

 

 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ВЪВ "ФОТО МРЕЖА"

 

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK