20-години Клуб за ООН в СУ "Св. св. Кирил и Методий" - с. Сатовча

Снимка: СУ - Сатовча

В СУ "Св. св. Кирил и Методий" - с. Сатовча, отбелязаха 20-годишнината от създаването на Клуб за ООН към учебното заведение. 

Тържеството се проведе на 28-и юни, а негови гости бяха Румен Орачев - зам.-кмет на община Сатовча, Джеват Дунчев - директор на СУ-Сатовча, Цветанка Янева - зам.-директор на училището, Калоян Шишков - почетен координатор на клуба и негов основател, учители и ученици.

Събитието беше уважено и от бившите председатели - юристката Джейлян Джилджова и д-р Ахмед Странджев. Настоящият ръководител на клуба, Мирослав Камберов, произнесе тържествена реч, в която беше направен анализ за работата на клуба през 20-те години, дейностите и проектите, които клубът развива сега, както и бъдещите планове и идеи за развитие.

Председателят на клуба - Красимир Джилджов (11 клас) и зам.-председателят - Ели Дзаганова (11 клас), поздравиха всички гости за добре дошли. Благодарение на презентация, направена от членове на клуба и неговия ръководител, гостите видяха най-важните дейности на клуба и снимки от всяко събитие.

Клуб за ООН се гордее с 9 спечелени проекта и редица престижни участия в различни международни инициативи, повод за гордост са и цели три спечелени състезания, чрез които огромна част от учениците, преминали през клуба, успяха да посетят Европейския парламент в Страсбург-(2010 г., 2014 г., 2018 г.).

През годините Клуб за ООН се е превърнал в институция, която защитава правата на децата, приема благородното задължение да разпространява и утвърждава ценностите на световната организация в областта на образованието - мир, защитени права, приемане света на другия.

Целта на Клуба през годините е запазила автентичността си и играе съществена роля за изграждане на общество, в което се зачитат и уважават човешките права, а също и човешки права, които се въвеждат в класната стая. Формите на дейност на клуба - симулативни игри, провеждане на обучителни програми, разработване на проекти, участие в национални прояви и много други спомагат на клуба да се утвърди.

Поздравителен адрес пристигна от д-р Арбен Мименов - кмет на община Сатовча. Поздравления имаше и от бившите председатели - Юлия Соколова, Весела Соколова и Миглена Гарова, както и от Милко Сиркьов - бивш директор на училището, а специални речи поднесоха Румен Орачев, Джеват Дунчев и Калоян Шишков, присъстващите председатели и гостите на тържеството.

Всички гости заедно се почерпиха за празника и си пожелаха още много спечелени проекти и участия на клуба, с които всички да се гордеят.

Честит празник Клуб за ООН!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK