Тома Томов: Чака ни нова ужасна Студена война

Снимка: novini.bg

Аз не съм член на БСП и съм от гражданската квота. Не мога да коментирам какво става вътре в партията. Аз лично съм против Истанбулската конвенция. Този документ има едни прекрасни 30 страници, но другите обяснителни 70 страници са нещо страшно. Българското обществено мнение е много по-важно от мнението на ПЕС.

Това каза в сутрешния блок на БТВ журналистът и депутат от БСП Тома Томов. "Във Франция видяхме огромен провал на социалистическата партия, благодарение на Франсоа Оланд.

В Германия видяхме също огромен провал на ГСДП. Мартин Шулц се провали с гръм и трясък. Не казвам, че Истанбулската конвенция е виновна за тези провали. Българското общество иска да се чуе неговия глас и не иска да му се налага чуждо мнение. Аз лично подкрепям линията на Корнелия Нинова и съм убеден, че не трябва да приемаме тази конвенция", категоричен беше Томов. "Никой не може да каже какво ще стане в Европа, докато няма стабилно правителство в Германия. В момента имаме един силен лидер в лицето на Еманюел Макрон.

Трябва да изчакаме Ангела Меркел да изгради едно работещо правителство и тогава да мислим за решаване на европейските проблеми, включително нашето участие в еврозоната и Шенген", добави той. "Аз не харесвам Доналд Тръмп и ще ми е трудно да направя коментар за първата му година. Да, той постигна икономически успехи, но аз имам усещането, че го държат за гушата.

В момента в САЩ катранът е Русия, а дяволът е Владимир Путин. Според мен ни предстои нова Студена война. Ние преживяхме една такава ужасна война и ни чака нова. В САЩ има вътрешни битки и схватки. Тръмп е като риба, към която е насочен харпун. Според мен ръката, която държи харпуна, ще натисне спусъка. Въпросът е дали Тръмп ще оцелее или неговите опоненти ще изгубят.

Според мен тези схватки ще продължат до ноември. Едва след това ще разберем дали ще има импийчмънт на Тръмп или той ще оцелее", прогнозира Томов. "Аз съм песимист за бъдещето на Балканите. Тук е натрупана много история.

Ние трябва да прегърнем Македония. Това е така, но нещата са много сложни. Турция е осъдена на величие. България трябва да се съобразява с Турция. Да си мислим, че можем да бъдем посредник между Турция и Европа е малко смешно", завърши журналистът.


 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK