Свикват проверка за злоупотреби със земеделски земи в Кочериново

Иван Минков - кмет на община Кочериново, снимка: infomreja.bg, архив

Областният управител инж. Владислав Стойков ще изиска да бъде сформирана комисия, която да извърши проверка за установяване на нарушения по реда на Закона за собственост и ползването на земеделски земи.

Проверката ще бъде направена поради постъпили сигнали от граждани на община Кочериново на отворената съвместна приемна с кмета на община Кочериново Иван Минков и жители на общината.

Над 10 души на приемния ден са подали сигнали за неправомерното ползване от други лица на собствените им земеделски ниви, които се намират в землището на община Кочериново.

Над 20 граждани се бяха записали на отворената приемна с областния управител в община Кочериново. Освен въпросите, касаещи неправомерното ползване на земеделски земи, бе потърсено съдействие от областния управител за промяна на транспортните връзки между град Кочериново и областния център Кюстендил.

Инж. Владислав Стойков пое ангажимент Областната комисия за утвърждаване на автомобилните превози по транспортните схеми след официално писмо от кмета Иван Минков да изиска промяна на транспортните връзки от Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK