Свидетели по делото за касиране на изборите в Банско: Прибраха ни личните карти, за да контролират вота

Снимка: Infomreja.bg

Вотът на местните избори в Банско беше контролиран. Едни бяха допускани пред урните с предимство, а за други не остана и време да гласуват.

Това заявиха пред ИНФОМРЕЖА жители на курортната община. Днес те бяха разпитани по делото за касиране на изборите в Административния съд в Благоевград по жалба на неуспелите кандидат-кметове Александър Краваров и Лазар Захов.

„На всички избори гласувам, защото смятам, че всеки трябва да упражни правото си на вот. Само на тези не успях. Цели 4 часа чаках пред СИК № 9 в Банско, но до урната така и не можах да стигна“, сподели банскалийка, пожелала анонимност.

Тя разказа, че изборният ден във въпросната секция е продължил до 20 часа, като над 150 човека не са успели да гласуват.

„Взеха ни личните карти и след това ни извикваха по име. Моето не го чух. Влизаха да гласуват последните на опашката, а на тези най-отпред, странно защо, все не им идваше редът“, допълни свидетелката.

Нейна съгражданка призна, че подобен проблем е имало и в секция № 4, отново в Банско. Според нея пред урната са останали около 100 човека, които също не са получили възможност да гласуват за кмет и общински съветници в Банско.

„Незнайно защо в тази секция се гласуваше до 20 часа, а на други места изборният ден бе удължен с час“, каза тя.

Делото за касиране на резултатите от местния вот в Банско стартира тази сутрин в Административния съд. Исканията на двамата загубили изборите кандидат-кметове Александър Краваров и Лазар Захов са за ръчно преброяване на бюлетините. Те са категорични, че вотът в курортната община е опорочен заради множество закононарушения.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK